Waarom een woonhuisverzekering?

Een eigen woonhuis is uw grootste bezit. Uw huis is ook uw thuis.

U moet er niet aan denken dat uw thuis gedeeltelijk of volledig wordt verwoest door bijvoorbeeld brand, storm of waterschade. U kunt zich tegen deze grote financiële risico’s verzekeren. Onze woonhuisverzekering, ook wel opstalverzekering genoemd, biedt u dekking voor de kosten van herstel of herbouw van uw woning.

Heeft u uw woning met een hypotheek gefinancieerd? Dan wordt door de hypotheekverstrekker een woonhuisverzekering zelfs verplicht gesteld.

Vraag een offerte aan

Voordelen van de Inter-Assure woonhuisverzekering

 • Keuze uit verschillende dekkingen
 • Jaarlijkse indexering aan de hand van de bouwkosten
 • Gratis particuliere aansprakelijkheidsverzekering tot Nafl. 100.000,-
 • Persoonlijke en betrokken benadering bij schadebehandeling
 • Aanvullende verzekeringen mogelijk

Welke verzekering wilt u?

Brand

 • Brand
 • Brandblussing
 • Blikseminslag
 • Ontploffing
Vraag een offerte aan

Uitgebreid

 • Zoals genoemd onder Brand, uitgebreid met o.a.
 • Overstroming
 • Vloed
 • Inbraak en diefstal
 • Neerslag
 • Glas
 • Storm
 • Vandalisme
 • Staking en rellen
Vraag een offerte aan

In de polisvoorwaarden leest u precies wat wel en niet verzekerd is.

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekkingen (Brand of Uitgebreid) kunt u ervoor kiezen om aanvullende dekkingen mee te verzekeren bij uw woonhuisverzekering. U kiest dus zelf wat u wel en niet wilt meeverzekeren.

Zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen geplaatst? Deze kunt u op uw opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, meeverzekeren.

De dekking voor uw zonnepanelen is op basis van alle buiten komende onheilen. Dit houdt in dat in principe alle schade is gedekt, behalve de schade veroorzaakt door de voorvallen zoals in de uitsluitingen worden genoemd. Bijvoorbeeld achterstallig onderhoud of een slechte of gebrekkige constructie van de zonnepanelen.

In de polisvoorwaarden leest u precies wat niet verzekerd is.

Een voorwaarde voor het meeverzekeren van zonnepanelen is dat deze door een erkend installateur zijn geïnstalleerd en bevestigd.

Palapa

Heeft u een palapa in uw tuin? Deze kunt u op uw opstalverzekering meeverzekeren.

De palapa is dan verzekerd voor schade ontstaan door brand, blikseminslag of ontploffing. Schade door storm is niet verzekerd.

De premie voor het meeverzekeren van de palapa is afhankelijk van de afstand van de palapa tot aan de woning.

Om de palapa te kunnen verzekeren moet de woning ook bij ons verzekerd zijn.

Eigen risico

Heeft u schade aan uw woning veroorzaakt door storm, overstroming, aardbeving, zeebeving, vulkanische uitbarsting of vloed? Dan is er een eigen risico van 2% van de verzekerde herbouwwaarde van toepassing. Dit gedeelte van de schade betaalt u zelf.

Het minimum eigen risico voor deze schadegebeurtenissen is Nafl. 1.000,00.

Staat uw woning leeg?

AIs uw woning op Curaçao niet uw vaste verblijfplaats is, dan kan het voorkomen dat uw woning gedurende een periode niet wordt bewoond.

Het financiële risico van schade is met de woonhuisverzekering tijdens de periode dat de woning niet bewoond wordt gedekt. Uw verzekering dekt de kosten van herstel en herbouw bij bijvoorbeeld brand, ontploffing, overstroming en storm.

Wordt de woning langer dan 2 maanden niet bewoond? Dan is schade ontstaan door diefstal, inbraak, vandalisme en staking niet meer verzekerd.

Ontvang tot 6% korting met het Privé pakket

De woonhuisverzekering maakt deel uit van het Privé pakket. Hoe meer particuliere verzekeringen u in het Privé pakket onderbrengt, hoe meer korting u ontvangt. Die kan oplopen tot maar liefst 6%. Lees meer...
Bereken uw korting

Heeft u een woning in Nederland?

Heeft u voor een langere periode uw vaste verblijfadres op Curaçao maar nog wel een (leegstaande) woning in Nederland?

De meeste Nederlandse verzekeringsmaatschappijen verzekeren geen leegstaande woningen. Wordt uw woning wel bewoond maar schrijft u zich uit omdat u naar het buitenland vertrekt? Dan ook zullen de meeste verzekeringsmaatschappijen de verzekering beëindigen

Maar u wilt uw woning in Nederland natuurlijk niet onverzekerd achterlaten. Inter-Assure heeft hiervoor de oplossing. Met de OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering via OOM Verzekeringen kunt u via ons uw in Nederland achtergebleven woonhuis verzekeren. Het maakt niet uit of de woning is verhuurd of onbewoond is.

Wilt u de OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering direct afsluiten? Dat kan! Met onderstaande button heeft u direct toegang tot de website van OOM Verzekeringen waar u eenvoudig de aanvraag online kunt indienen.

Direct naar OOM verzekeringen

Gratis particuliere aansprakelijkheidsverzekering

Sluit u een woonhuis- én inboedelverzekering voor één en hetzelfde risicoadres bij Inter-Assure Insurances af? Dan krijgt u de particuliere aansprakelijkheidsverzekering er gratis bij voor zover Curaçao uw vaste en permanente verblijfadres is.

 

De particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt u dekking tegen het financiële risico van schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk bent. De verzekerde som is Nafl. 1.000.000,00*.

 

*Verzekerd u alleen uw woonhuis bij ons? Dan geldt een verzekerde som van Nafl. 100.000.

Ook handig om te verzekeren

Veelgestelde vragen

Wat valt onder een woonhuisverzekering?

Alles wat aan uw woning vastzit valt onder een woonhuisverzekering. Een inbouwkeuken, gerenoveerde badkamer, garage, tegelvloer, airconditioning zijn voorbeelden van onderdelen wat aan uw huis vastzit.

Tot 10% van de verzekerde herbouwwaarde is tuinaanleg en beplanting ook onder uw woonhuisverzekering meeverzekerd. Schade aan uw tuin door storm, diefstal en vandalisme is uitgesloten.

Is er een jaarlijkse premieaanpassing?

De premie van de woonhuisverzekering is een promillage van de herbouwwaarde. Als op uw verzekering indexering van de bouwkosten is meeverzekerd dan kan uw premie in guldens hierdoor ieder jaar wijzigen.

Wat is indexering van de herbouwwaarde?

Indexering houdt in dat de verzekerde herbouwwaarde jaarlijks wordt aangepast. Omdat de kosten voor het bouwen van woningen elk jaar duurder worden, wordt de verzekerde som hierop aangepast.

Wat is de herbouwwaarde van mijn woning?

De herbouwwaarde van een woning is het bedrag dat nodig is om uw huis op precies dezelfde manier opnieuw op te bouwen.

Is mijn woning verzekerd als ik deze verhuur?

Heeft u bij het aangaan van de verzekering vermeld dat u de woning verhuurt? Dan hebben wij in onze premiestelling hiermee rekening gehouden. Schade aan uw woning tijdens verhuur is dan verzekerd.

Heeft u  niet aan ons doorgegeven dat de woning wordt verhuurd? Dan kunnen wij een claim afwijzen.

Advies: gaat u de woning verhuren of wordt de bestemming van de woning anders dan in eerste instantie aangegeven. Neem altijd contact met ons op om na te gaan of uw verzekering nog dekking biedt of moet worden aangepast.

Polisvoorwaarden

Uw woonhuisverzekering afsluiten

Wilt u een woonhuisverzekering afsluiten? Download hier het aanvraagformulier. Deze kunt u samen met een kopie van een eventueel taxatierapport en een kopie van uw ID bewijs mailen naar info@inter-assure.com of bij ons op kantoor afgeven.

Aanvraagformulier woonhuisverzekering